Начин на приготвяне
Брашното пресяваме два пъти заедно със солта.
Добавяме студеното масло и започваме с ръце да втриваме тестото до получаване на маслени трохи. Добавяме един жълтък и 2 с.л. студена вода.
Омесваме тестото и го оставяме го в хладилник за 1 час.
Броколите начупваме на розички и бланшираме в подсолена вода.
Почистваме сьомгата от костите, овкусяваме със сол, черен пипер и лимонов сок.
Изваждаме тестото, разточваме го, така че да обхваща стените на кръглата тава, поставяме листа в тавата и надупчваме дъното с вилица.
Печем го в предварително загрята на 180°C фурна за 10 минути.
Изваждаме тавата и оставяме да се охлади. Поставяме вътре парчетата сьомга и броколите.
В отделен съд разбиваме яйцата, сметаните и добавяме настъргания пармезан.
Заливаме апетитния киш с яйчената смес и печем за около 45 минити на 180 °C.
Кишът с броколи и сьомга поднасяме леко охладен.
Добър апетит!