Моята агнешка дроб сарма с гъби

НикиНики
Иноватор
381
3k
1k
510
2
04/05/2021
"Само тези, които не са опитвали дроб сарма не я обичат - друг вариант няма"
Приготвяне30 мин.
Готвене160 мин.
Общо190 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо155
  • Преглеждания за месеца154
  • Преглеждания за седмицата24
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Агнешките дреболии измиваме със студена вода. Черния дроб попарваме във вряла вода за 2-3 минути.

Останалите дреболии сваряваме в подсолена вода за около час. Щом са готови, прецеждаме ги в гевгира, бульонът не се изхвърля.

Охладеното агнешко нарязваме на парченца. Лука, чесъна и гъбите също нарязваме на ситно. В дълбока тенджера си запържваме ориза, докато стане прозрачен, добавяме нарязаните чесън, лук и гъби.

Добавяме червения пипер, сол и черен пипер на вкус. Добавяме дреболиите и нарязания джоджен, наливаме около 700 мл бульон.

Готвим до завиране на бульона и прехвърляме в правоъгълна тава. Покриваме с фолио и печем агнешката дроб сарма около 50 минути на 180 градуса.

Приготвяме си заливката, изваждаме тавата, премахваме фолиото и изливаме млечната смес. Връщаме във фурната и печем до готовност.

Моята агнешка дроб сарма с гъби стана прекрасна!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар