Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Манджи»Агнешко с лапад и ориз на манджа

Агнешко с лапад и ориз на манджа

НикиНики
Гуру
8026k3k5
Агнешко с лапад и ориз на манджа
Снимка: Ники
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
130 мин.
Общо
150 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 1 кг
  • лапад - 500 г
  • ориз - 1 ч.ч.
  • моркови - 1 бр.
  • домати - 1 бр.
  • лук - 1 връзка
  • джоджен
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Агнешкото месо нарязваме на хапки, слагаме го в дълбока тенджера с подсолена вода и варим до готовност.

През това време си измиваме и почистваме лапада. В дълбока тенджерка си задушаваме нарязания пресен лук, лапада, настърганите морков и домат.

Овкусяваме със сол и черен пипер. Готвим ароматната манджа до омекване на продуктите.

Добавяме почистения и измит ориз, готвим за 4-5 минути. Добавяме свареното агнешко месо и наливаме от бульона.

Готвим агнешкото с лапад до готовност на ориза.

Агнешкото с лапад и ориз е чудесно за обяд или вечеря.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: