Начин на приготвяне
Натрошете маята и я поставете в дълбока купа. Добавете захарта, хладкото мляко, сол, брашно и замесете тесто. В средата на тестото сложете 1 супена лъжица маргарин, разбъркайте хубаво и сложете в купа. Покрийте със фолио и оставете да втаса.
Разстелете втасалото тесто върху набрашнена повърхност и го разделете на 3 части. Разбъркайте всяко парче, за да оформите топчета. Покрийте ги с прозрачно фолио и ги оставете да престоят 5 минути.
Вземете една топка, навийте я с точилка на правоъгълник и я намажете с разтопен маргарин. Сгънете, първо, лявата страна, после дясната, после горната и накрая долната страна на тестото. Направете същото с останалите 2 топки.
Покрийте ги с прозрачното фолио и ги оставете да престоят 10 минути.
След това ги развийте отново с точилка и ги навийте добре краищата.
Поставете и трите рула в тава, застлана с хартия за печене, покрийте със фолио и оставете да престои 10 минути.
Намажете ги с разтопен маргарин и ги нарежете на няколко места с остър нож.
Оставете дългите хлебчета да престоят 20 минути.
През това време включете фурната и загрейте до 250°C.
Разбъркайте жълтъка с вилица и намажете гевреците.
Печете на 180°C за 20 минути, след това още 10 минути на 200°C.
Извадете готовите гевреци от фурната, покрийте с чиста кухненска кърпа и оставете да се охладят.
Опитайте и се насладете на тези сладки гевреци във формата на хляб!