Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Филе от ципура в марината

Филе от ципура в марината

LenkaLenka
Мастър Шеф
5451432k
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Филе от ципура в марината
Снимка: Lenka
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
2
"За съвършенството на трапезата, липсват само прясната салата и чаша бяло вино"

Необходими Продукти

  • ципура - 2 бр.
  • бяло вино - 50 мл.
  • зехтин - 50 мл.
  • лайм - 2 бр.
  • чесън - 3 скилидки
  • магданоз - 1 връзка
  • маслини - 8 бр.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете ципурата наполовина, почистете я от костите и направете филета от риба.

Поставете в купа виното, зехтина, накълцания лайм, ситно нарязания чесън, ситно нарязания магданоз, маслините нарязани на четвъртинки, смления джинджифил и солта. Поставете филетата от ципурата в същата купа и да престоят един час.

Загрейте зехтина в тиган и запържете само отстрани на кожата.

Една минута преди края добавете маринатата в тигана и извадете всичко.

Насладете се на здравословна вечеря!

Филе от ципура в марината е чудесна идея за риба на тиган.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: