Начин на приготвяне
Идеята за тази рецепта за пиле, печено в хлебопекарна, е взаимствана от нета. Подходих към импровизацията и вкъщи меко казано скептично настроена, но твърдо решена за проба. Защо пък не? !
Резултатът се оказа впечатляващ и всички бяхме приятно изненадани! Пробвайте и вие!
Моята хлебопекарна машина е с вместимост за хляб от 1.250 кг, но побра пиле 1.500 кг. Ако вашата е с по-малка вместимост, съобразете това с големината на пилето.
Намажете контейнера на хлебопекарната с масло. Не е нужно да слагате бъркалките.
Нарежете обелените лук и моркови на дебели шайби и ги сложете на дъното като канапе.
В купичка смесете размекнатото краве масло, подправката за барбекю, соевия сос, горчицата и солта. Намажете обилно пилето отвън и отвътре.
Сложете във вътрешността му бучка масло, клонка розмарин и няколко малки скилидки чесън.
Относно подправките за пилешко - можете да ползвате, каквито вие си изберете.
Поставете пилето върху канапето от зеленчуци по гръб, нека гърдите са отгоре. Покрийте горната част на контейнера с алуминиево фолио, но оставете от двата края загънато, за да излиза парата.
Стартирайте хлебопекарната на програма BAKE (ПЕЧЕНЕ), с DARK (ТЪМНА) коричка за 2 ч. 30 мин.
По време на печенето не е нужно да се обръща пилето. Пилешките гърди стават крехки и сочни.
Сервирайте вашето сочно печено пиле печено в хлебопекарна със сезонна салата и млечно-чеснов сос.