Начин на приготвяне
Измиваме тиквичките, подсушаваме ги и ги нарязваме на филии. Дебелината трябва е не повече от 0.5 см.
Всички нарязани тиквички ги посоляваме и оставяме в чиния да си пуснат водата.
След това ги изплакваме и подсушаваме с домакинска хартия.
В съд смесваме сиренето, яйцата и наситнения копър. Можем да добавим и сол при необходимост.
В съд поставяме галетата, а в купа разбъркваме двете яйца с малко сол.
Ползваме тавата от печката, като я застиламе с хартия за печене и намазваме с малко олио.
Вземаме две еднакви като големина филийки тиквички и на едната поставяме от сместа. Покриваме с другата филийка и оставяме настрана.
Така процедираме с всички тиквички.
Започваме да овалваме внимателно всички слепени тиквички от двете страни в галета и след това в разбитите яйца.
Подреждаме в тавата и печем тиквичките в загрята на 180 градуса фурна около 30 минути.
Тиквичките бюрек на фурна по рецепта на Бени са готови.