Начин на приготвяне
Приготвяне на тестото: Изсипете брашното в по-дълбока купа, добавете бакпулвера, солта и разбъркайте. След това добавете ваниловата захар, захарта, разтопеното масло, киселото мляко и замесете тестото.
Разточете тестото с точилка върху набрашнена работна повърхност и нарежете на 12 триъгълника.
Поставете 1 чаена лъжичка течен шоколад върху всеки триъгълник и навийте на кифлички.
Подредете кифличките в намазана с масло тава и ги намажете с разбития жълтък.
Печете в добре загрята фурна на 200 градуса за 15 минути.
Извадете готовите кифлички от фурната, покрийте ги с чиста кухненска кърпа и ги оставете да се охладят.
Докато бързите кифлички с течен шоколад са топли, поръсете ги с пудра захар и сервирайте.