Начин на приготвяне
Разбивам маята със прясното мляко, 1 супена лъжица захар и 2 супени лъжици брашно и оставям да шупне.
След активирането на маята и с останалите продукти за тестото, замесвам леко, нелепнещо тесто. Оставям го да отпочине за 15 минути.
Разделям на 4 топки. Разточвам една топка, мажа с масло, поръсвам със сирене и отделям настрани.
Разточвам втората кора за домашния тутманик и я слагам върху първата. Мажа с масло и поръсвам със сирене.
Същата процедура правим и с третата кора за нашия усукан тутманик. Разточваме четвъртата топка и я слагаме най-отгоре на другите.
Разточвам още малко всички кори и разрязвам получилата се кора на 6 ленти. Усуквам ги и ги редя е тавата. Оставяме да втаса до удвояване на обема.
След втасването мажа със 1 жълтък, разбит със малко прясно, и пека на 190 °C около 45 минути, като след 15-тата минута го покрих с алуминиево фолио да не прегори отгоре.
След опичането намазах перфектния усукан тутманик с олио и покрих с кърпа.
Приятен апетит!