Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Пухкава пица с риба тон

Пухкава пица с риба тон

Христилияна ДимитроваХристилияна Димитрова
Мастър Шеф
3822k9722k9
Пухкава пица с риба тон
Снимка: Христилияна Димитрова
3 / 4
22/02/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Импровизирайте, отдайте се на изкушението, изненадайте всички с вкусна пухкава пица с риба тон"

Необходими Продукти

  • суха мая - 1 пакет
  • вода - 1/2 ч.ч. хладка
  • зехтин - 3 с.л.
  • луканков салам - 100 г
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1/2 ч.л.
  • брашно - 3 1/2 ч.ч.
  • картофи - 2 бр. сварени
  • риба тон - 150 - 180 г (от консерва)
  • яйца - 2 бр. сварени
  • кашкавал - 200 г
  • риган
  • босилек
  • сминдух
  • лютеница
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се смесват брашното и разтворената във вода мая. След това се прибавят солта, захарта и зехтина. Разбърква се хубаво и се замесва меко тесто. Готовото тесто се оставя да втаса за около половин час.

След това тестото се разточва на тънка кора и се прехвърля в тава, която е застлана с хартия за печене или е набрашнена.

Тестото се помазва с лютеница. Отгоре се поръсва с риган, босилек и сминдух.

Сварените картофи и яйца се режат на кръгчета. Луканковият салам се реже също на тънки кръгчета. След това се редят върху тестото. Слага се и от рибата тон.

След това кашкавалът се настъргва и се поръсва отгоре.

Пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 20 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: