Бухтички

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k
5k
34
17k
19/09/2012
"Най-подходящото време за бухтички е ... сега "
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции25-30 бр.
Сготви+1 точка
23 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо179 364
  • Преглеждания за месеца500
  • Преглеждания за седмицата99
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.4 от 5
  • Сготвена23

Необходими Съставки

* мерки и количества
Бухти

Начин на приготвяне

Разбиват се яйцата, към тях се прибавя прясното мляко. Добавя се солта и содата и накрая брашното.

Със супена лъжица се гребва от тестото и се изсипва на купчинки в тигана с повече мазнина, получават се кръгли или елипсовидни бухтички, които се пържат до зачервяване.

Бухтичките се сервират със сирене или сладко според предпочитанието.

Дълбок тиган от неръждаема стомана с двойно дъно 24 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Дълбок тиган от неръждаема стомана с двойно дъно 24 см
33.99 лв.
Виж ››

Независимо дали сте напреднал или начинаещ кулинар, дълбокият тиган ще ви спаси във всяка ситуация. Лесно готвене на разнообразие от продукти и ястия. Вашият тиган с двойно дъно ви очаква.

Рейтинг

5 26
4 10
3 3
2 3
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Миглена Ефтимова
Бухтичкиъе станаха дтрахотни. Бързо се изядоха, значи са вкусни.
2
0
Vanq Kasabova
Vanq Kasabova
04.11.2016 10:46
Колко грама брашно??
6
2
nataliq
nataliq
29.08.2016 13:16
Благодаря за рецептата,станаха мекички и топящи се в устата,бухтички!!!!направих над 40. Бухтелинки
4
0