Бухтички

БиянкаБиянкаНовак
19/09/2012
"Най-подходящото време за бухтички е ... сега "
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции25-30 бр.
Сготви+1 точка
21 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо166 138
  • Преглеждания за месеца504
  • Преглеждания за седмицата201
  • Коментирана13 пъти
  • Рейтинг4.4 от 5
  • Сготвена21

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиват се яйцата, към тях се прибавя прясното мляко. Добавя се солта и содата и накрая брашното.

Със супена лъжица се гребва от тестото и се изсипва на купчинки в тигана с повече мазнина, получават се кръгли или елипсовидни бухтички, които се пържат до зачервяване.

Бухтичките се сервират със сирене или сладко според предпочитанието.

Рейтинг

5 26
4 10
3 3
2 3
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (13)

Изпрати
Миглена Ефтимова
Бухтичкиъе станаха дтрахотни. Бързо се изядоха, значи са вкусни.
2
0
Vanq Kasabova
Vanq Kasabova
04.11.2016 10:46
Колко грама брашно??
5
2
nataliq
nataliq
29.08.2016 13:16
Благодаря за рецептата,станаха мекички и топящи се в устата,бухтички!!!!направих над 40. Бухтелинки
4
0