Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Картофени кюфтета»Печени картофени кюфтета с праз и сирене

Печени картофени кюфтета с праз и сирене

Илияна ДимоваИлияна Димова
Новак
31120563
Печени картофени кюфтета с праз и сирене
Снимка: Илияна Димова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
14
"Истински мит е, че най-вкусните картофени кюфтенца са пържените, опитайте този печен вариант и ще се убедите в думите ни"

Необходими Продукти

  • сирене - 100 г
  • праз - 1/2 стрък
  • картофи - 5 бр.
  • яйца - 1 бр. голямо
  • магданоз
  • олио - 3 с.л.
  • къри
  • картофено нишесте - 3 с.л.
  • оризово брашно - 4 с.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете, измийте и сложете картофите да се варят. През това време накълцайте праза на дребно.

В тенджерка или касерола сипете 1 с.л. олио, сол и вода. Сипете вътре праза и гответе до изпаряване на течността. Махнете от котлона.

Изсипете водата от готовите картофите. Намачкайте ги с преса за картофи. Добавете към тях праза, черен пипер, сол и магданоз.

В купа чукнете яйцето, добавете сол и разбийте. Половината сипете при сместа за картофените кюфтета. Добавете брашното и предварително натрошеното сирене.

Оформете кюфтенца от сместа, оваляйте в нишестето и наредете в тава, застлана с хартия.

С другата част от яйцето, смесена с 1 с.л. олио, намажете безмесните кюфтета.

Печете печените картофени кюфтета с праз и сирене до готовност на умерена фурна. Поднесете със сос или гарнитура по желание.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: