Начин на приготвяне
Обелете, измийте и сложете картофите да се варят. През това време накълцайте праза на дребно.
В тенджерка или касерола сипете 1 с.л. олио, сол и вода. Сипете вътре праза и гответе до изпаряване на течността. Махнете от котлона.
Изсипете водата от готовите картофите. Намачкайте ги с преса за картофи. Добавете към тях праза, черен пипер, сол и магданоз.
В купа чукнете яйцето, добавете сол и разбийте. Половината сипете при сместа за картофените кюфтета. Добавете брашното и предварително натрошеното сирене.
Оформете кюфтенца от сместа, оваляйте в нишестето и наредете в тава, застлана с хартия.
С другата част от яйцето, смесена с 1 с.л. олио, намажете безмесните кюфтета.
Печете печените картофени кюфтета с праз и сирене до готовност на умерена фурна. Поднесете със сос или гарнитура по желание.