Начин на приготвяне
Внимателно обелете ципата на агнешкия дроб. Поръсете го със содата и оставете да престои 30-тина минути.
Междувременно подгответе 3 по-дълбоки чинии. В едната чукнете яйцето, сипете сока от половината лимон и поръсете със солта, мащерката и черния пипер. В другата сипете брашното, а в последната чиния - галетата.
Измийте черния дроб и го подсушете старателно, след което го нарежете на парчета.
Всяко парченце дроб оваляйте - първо в брашното, след това в яйцето и накрая в галетата.
Нареждайте панираните парчета на дъска.
Загрейте олио и изпържете дроба. Отцедете върху кухненска хартия и сервирайте биреното мезе с гарнитура по избор.
В случая гарнитурата е пюре от грах. Сипете граха от буркан в тенджерка, като налеете и сока. Сипете прясното мляко и варете 10-тина минути. Прибавете скилидка чесън.
Готовия грах отцедете и смесете с майонезата и маслото. Пасирайте и гарнирайте дроба.
Агнешкият дроб пане е готов.