Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Милинки»Табиетлийски милинки

Табиетлийски милинки

IvankaIvanka
Новак
252422
Табиетлийски милинки2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
520 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
540 мин.
Порции
3
"Само сте си мислели, че сте яли милинки, докато не опитате нашето предложение"

Необходими Продукти

  • брашно - 500 гр.
  • мая - 1/2 малко пакетче (3.5 г)
  • вода - 150 гр. (топла)
  • сирене - 1 ч.ч. (настъргано)
  • сол - 1 ч.л.
  • яйца - 2 броя
  • кисело мляко - 2 с.л.
  • олио - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се разтваря в топлата вода и се прибавя към брашното и солта.

Замесва се средно меко тесто и се разточва на кора с дебелина 0.5 см.

Готовата кора се поръсва със сиренето, навива се на руло и се нарязва на 8 парчета.

Готовите парчета се нареждат на разстояние от около 2 см. едно от друго в силно омазнена тава и се поръсват с олио.

Тавата се покрива с фолио или найлонов плик и се оставя в хладилник за 8 часа.

Милинките се заливат с разбитите яйца с кисело мляко и се пекат 15-20 мин. на 180 градуса.

Табиетлийските милинки са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
510
43
33
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Мартина Тракова
Мартина Тракова
За 8 часа в хладилник нищо няма да превтаса.Просто ще втасва малко по бавно.Причината е в температурата.Ако тестото е на топло,ще втаса по -бързо.
15.12.2015 23:35
Нешева
Нешева
А не се ли слагат във фурна на 50 градуса?
22.11.2013 15:58
2
Дани
Дани
Защо трябва да стои толкова часа в хладилник?
22.11.2013 14:56
9
1
2
Покажи всички подкоментари