Свински ребра с кисело зеле

СилвияСилвияНовак
28/11/2018
"Само предвидливите дами, които са си консервирали киселото зеле в буркани, ще могат са си хапнат ароматни свински ребра с кисело зеле и през пролетта!"
Приготвяне30 мин.
Готвене120 мин.
Общо150 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо35 964
  • Преглеждания за месеца616
  • Преглеждания за седмицата57
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • свински ребра - 750 г
  • зеле - 1 кисела зелка
  • чушки - 1 бр. суха
  • праз - 1 - 2 стръка
  • домати - 2 с.л. пюре
  • червен пипер - 2 с.л.
  • черен пипер
  • чубрица
  • олио - 1/2 к.ч.
  • вода - 1 ч.ч.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изпържете ребрата в силно загрятата мазнина. Извадете ги и изсипете нарязания праз. След като се задуши, към него прибавете червения пипер и доматеното пюре.

Разбъркайте добре и прибавете ситно нарязаното зеле, нарязаната чушка и останалите подправки.

Изсипете половината от сместа в подходяща тавичка или гювеч, отгоре подредете ребрата и накрая завършете с другата половина зеле.

Залейте с водата и печете свинското със зеле до готовност.

Рейтинг

5 4
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар