Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Задушено пиле»Булгур със спанак и пилешко месо

Булгур със спанак и пилешко месо

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Булгур със спанак и пилешко месо
Снимка: Yordanka Kovacheva
2 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2
"Ние вече приготвихме този булгур със спанак и пилешко месо, а вие?"

Необходими Продукти

  • булгур - 200 г
  • чесън - 3 скилидки
  • спанак - 120 г
  • пилешко филе - 300 г
  • черен пипер - 2 щипки
  • зехтин - 40 мл
  • рас ел ханут - 1 ч.л. или на вкус
  • лимони - 1/2 бр. сока
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чесънът се почиства и нарязва на филийки. Пилешкото филе се нарязва на малки хапки като ципите се отстраняват.

Спанакът се измива и отцежда перфектно, добре е да се използват цели бейби или средни по големина листа.

Зехтинът се загрява и в него се пускат колелцата чесън. След секунди се добавя пилето и се бърка, докато започне да побелява.

Слага се спанакът с щипка сол и съдът се захлупва, за да се задуши всичко и зелените листа да слегнат и омекнат.

Сипва се булгурът (средно начупено зърно) и се налива вода в съотношение указано на пакета на булгура, тъй като има различни размери зърно, които изискват и различно количество течност и време на приготвяне.

Добавя се подправката рас ел ханут, черен пипер и още малко сол.

Пилешкото със спанак се вари под капак 15-20 минути или според указанията за варене на вашата марка булгур.

Накрая се изстисква лимоновият сок и се разбърква.

Вкусното ястие с ориенталски вкус се поднася топло.

Добър апетит с този булгур със спанак и пилешко месо!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: