Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свинско печено»Цяло печено парче свинско с бекон и гъби

Цяло печено парче свинско с бекон и гъби

Невена Блажева ИвановаНевена Блажева Иванова
Помощник Готвач
2133k7621
Цяло печено парче свинско с бекон и гъби4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6
"И гостите, и съседите ще успеете да нахраните с това печено пиленце с бекон и гъби"

Необходими Продукти

  • манатарки - 300 г
  • свинско контрафиле - 2 кг /цяло парче/
  • мед - 2 с.л.
  • чесън - 3 скилидки
  • топено сирене - 200 г пушено
  • бекон - 200 г слайсове
  • пушен червен пипер - 1 с.л.
  • горчица - 1 с.л.
  • лук - 2 глави
  • зехтин - 5 с.л.
  • соев сос - 3 с.л.
  • хималайска сол
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • бира - 300 мл
  • билки - пресни /мента, риган, розмарин, мащерка, босилек/
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и подсушете свинското контрафиле. С остър нож направете разрези, напречни, без да слизате до долу.

В разрезите сложете нарязания на филийки лук, топено сирене и бекон.

Накъсайте пресните билки и ги сложете в съда на пасатора заедно с горчицата, солта, соевия сос, пиперите и зехтина.

Натъркайте свинското с маринатата и го завийте с алуминиево фолио. Приберете го за вечерта в хладилника.

На следващия ден прехвърлете месото в тава, около него подредете гъбите и го запечете за 50 мин. След това махнете фолиото от крехкото печено свинско и запечете за още 10 мин.

Сервирайте цялото печено парче свинско с бекон и гъби с отделения сос и се насладете.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Тодорова
Тодорова
Изглежда интересно, но бирата кога се слага? Може ли да пробвате по-внимателно да опишете рецептата? Благодаря!
11.05.2024 18:01
Анонимен
Анонимен
Нито виждам къде се слага бирата, нито солта. Също така не пише на колко градуса се пече. Малко непълна е рецептата.
25.12.2021 17:11
1