Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Шницели»Шницели от тиквички със сусам

Шницели от тиквички със сусам

LenkaLenka
Мастър Шеф
5451432k
Annie Stoitzev
Преведена от
Annie Stoitzev
Шницели от тиквички със сусам
Снимка: Lenka
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Използвайте сезона на тиквичките по най-добрия начин"

Необходими Продукти

  • тиквички - 2 бр.
  • яйца - 5 бр.
  • брашно - 200 г
  • галета - 300 г
  • сол
  • черен пипер
  • зелен лук - 1 стрък (само перцата)
  • сусам - 2 к.л.
  • ленено семе - 2 к.л.
  • сода бикарбонат - щипка
  • прясно мляко - 2 с.л.
  • чесън - 1/2 к.л. на прах
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата в купа. Измийте тиквичките, не ги белете. Настържете тиквичките в яйцата. Прибавете сол. Поръсете с брашно и галета и разбъркайте добре.

Измийте и нарежете на ситно зеления лук. Поръсете със сусам и ленено семе, мляко и сода. Разбъркайте всичко добре. С лъжица вземайте от сместа и пържете във гореща мазнина от двете страни.

Пържените зеленчуковите шницели извадете върху хартия. Смесете чесъна, лимоновия сок и зехтина.

Намажете панираните тиквички със сусам и лен с маринатата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: