Яхния с телешко и ром

Яхния с телешко и ром
Снимка: Йорданка Ковачева
1 / 5
22/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене80 мин.
Общо95 мин.
Порции4

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оваляйте телешкото месо обилно в брашното и оставете да попие.

Накълцайте с остър нож на ситно кромид лук и скилидките чесън и ги запържете за 4 минути в зехтина на умерен огън.

Добавете месото, черен пипер и щипка сол и запържете и него за 3-4 минути при малко по-силен огън.

Сипете рома и бъркайте една минута, за да се изпари алкохолът, след това налейте бульона, доматеното пюре и овкусете с още сол.

Тук е моментът да добавите и зеленчука по ваш избор, освен ако е такъв, който се сварява бързо - в такъв случай го сложете на по-късен етап.

Задушете телешката яхния под капак за 40 минути, след което долейте още бульон или вода, ако искате повече чорбичка на яхнията и варете още 30 минути на слаб огън.

Поднесете вкусната яхния с телешко и ром, поръсена с накълцан магданоз и с хубав домашен хляб за топене или обикновен сварен бял ориз.

Разкош!

Да ви е вкусно!

Рейтинг

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: