Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Миш маш»Шакшука с яйца и тиквички

Шакшука с яйца и тиквички

редакция:
Шакшука с яйца и тиквички
Снимка: Марияна Петрова Иванова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Ако се чудите какво да сготвите днес, опитайте шакшука с яйца и тиквички."

Необходими Продукти

  • лук - 1 глава
  • яйца - 5 - 6 броя
  • тиквички - 2 броя
  • доматено пюре - 300 грама
  • чесън - 3 скилидки
  • масло - 1 бучка
  • черен пипер
  • олио - 1 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и нарежете на кубчета тиквичките - не е необходими да ги белите.

Наситнете лука и чесъна, но поотделно.

Сипете олиото и маслото в тиган и щом се загреят, запържете за кратко лука. Прибавете и тиквичките и едва щом омекнат, сипете чесъна и овкусете с подправките.

Запържете за кратко и сипете доматеното пюре, размито с малко топла вода. Намалете силата на котлона и похлупете, гответе миш маша до сгъстяване.

Махнете капака и внимателно направете гнезда с помощта на дървена лъжица. Чукнете вътре яйцата и гответе докато се забулят напълно.

Шакшуката с яйца и тиквички е много вкусна, опитайте!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: