Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Гювеч»Постен гювеч с патладжан и ориз

Постен гювеч с патладжан и ориз

Постен гювеч с патладжан и ориз
Снимка: Албена Асенова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Постен гювеч с патладжан и ориз за онези, които не хапват или в момента нямат месо у дома"

Необходими Продукти

  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1 глава малка
  • домати - 1 к.ч. смлени
  • патладжани - 2 бр.
  • зелен лук - 3 стръка
  • черен пипер - 1/4 ч.л.
  • сол
  • олио
  • куркума - 1 ч.л.
  • чушки - 1 бр.
  • ориз - 1 и 1/2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и нарежете патладжаните на парченца. Сложете в подсолена вода и оставете за 30 мин. да си пусне горчилката.

Почистете и нарежете чушката, моркова и лука, задушете ги в мазнина, разбъркайте и добавете към тях патладжана. Задушете зеленчуците до омекване и после сипете ориза при тях.

Добавете чаша вода, овкусете постния гювеч с подправките.

Сипете всичко в дълбока тава, добавете още две чаши вода и печете вкусния гювеч на 200 градуса до готовност.

След като се запече леко, добавете доматите и разбъркайте.

Постния гювеч с патладжан и ориз поднесете, поръсен с магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: