Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Зеленчукови кюфтета»Кюфтенца с нахут, спанак и яйце

Кюфтенца с нахут, спанак и яйце

Кюфтенца с нахут, спанак и яйце
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
5
"А чесново-млечният сос ще направи тези зеленчукови кюфтенца още по-вкусни"

Необходими Продукти

  • спанак - пресен 1 шепа
  • нахут - 300 г сварен
  • брашно от нахут - 2 с.л.
  • яйца - 1 бр.
  • чесън - 1 връзка пресен
  • копър - 2 стръка
  • черен пипер
  • сол - на вкус
  • олио - 1 с.л.
  • кимион
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте сварения нахут и го смесете с яйцето, черния пипер, кимиона и солта.

Смелете ги в блендер до получаване на гъста смес.

Задушете спанака с щипка сол в дълбок тиган с малко мазнина.

Махнете го от огъня и го смесете с нахутената смес.

Добавете брашното и разбъркайте всички съставки заедно.

Оформете зеленчуковите кюфтенца в голяма тава върху хартия за печене.

Напръскайте ги с малко мазнина и ги сложете да се печат в предварително загрята на 180 °C фурна за около 30 минути.

Кюфтенцата с нахут, спанак и яйце са много вкусни.

По желание може да ги поднесете с чесново-млечен сос.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: