Начин на приготвяне
Разфасовайте патицата на парчета, смесете бирата с изстисканите портокали, захарта и накиснете месото за 1-2 часа.
Запазете маринатата от бира и портокали.
Извадете маринованото патешко и го втрийте с всички подправки, включително и солта, за още час.
Наредете месото в тава, като добавите маринатата от бира и портокали, добавете 100-200 мл вода, така че с маринатата да има образувана два пръста течност на дъното, не добавяйте мазнина, патицата има достатъчно.
Покрийте плътно тавата с фолио и печете един 1 час на 200 °C. След това отвийтеи вижте нивото на течността, при необходимост долейте още 100-200 мл гореща вода, отвийте отново плътно и печете още 45 мин на същата температура.
Изключете фурната, не отвивайте от фолиото, оставете печената патица във фурната, докато поизстине, целта е да остане сочно, без запичане, за да не изсъхне.
Лесно и много вкусно.
Добър апетит!