Мариновано патешко на фурна

Marto_86Marto_86
Новак
281074123
Мариновано патешко на фурна1 / 2
02/08/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне10 мин.
Готвене105 мин.
Общо115 мин.
Порции8
"С тази марината патешкото ще се получи наистина много вкусно"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разфасовайте патицата на парчета, смесете бирата с изстисканите портокали, захарта и накиснете месото за 1-2 часа.

Запазете маринатата от бира и портокали.

Извадете маринованото патешко и го втрийте с всички подправки, включително и солта, за още час.

Наредете месото в тава, като добавите маринатата от бира и портокали, добавете 100-200 мл вода, така че с маринатата да има образувана два пръста течност на дъното, не добавяйте мазнина, патицата има достатъчно.

Покрийте плътно тавата с фолио и печете един 1 час на 200 °C. След това отвийтеи вижте нивото на течността, при необходимост долейте още 100-200 мл гореща вода, отвийте отново плътно и печете още 45 мин на същата температура.

Изключете фурната, не отвивайте от фолиото, оставете печената патица във фурната, докато поизстине, целта е да остане сочно, без запичане, за да не изсъхне.

Лесно и много вкусно.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: