Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Пай»Пилешки пай с богат пълнеж

Пилешки пай с богат пълнеж

Korisnik#244021Korisnik#244021
Готвач
6616842
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Пилешки пай с богат пълнеж3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6
"Какво ухае толкова прекрасно от кухнята? - Този пилешки пай с богат пълнеж"

Необходими Продукти

  • За тестото
  • брашно - 330 г
  • захар - 1 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • краве масло - 225 г
  • прясно мляко - 120 мл
  • За пълнежа
  • краве масло - 60 г
  • лук - 1 бр.
  • моркови - 2 бр.
  • целина - количество по желание
  • чесън - 2 скилидки
  • брашно - 40 г
  • пилешки бульон - 350 мл
  • заквасена сметана - 100 г
  • грах - 100 г
  • пилешко месо - 300 г
  • магданоз
  • яйца - 1 бр.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Добавете захарта, солта и нарязаното на кубчета масло към брашното и разбъркайте всичко добре с ръце. Приберете в хладилник за 15 минути.

Добавете млякото и водата и разбъркайте добре тестото за пая с ръце. Разделете го на 2 части, увийте всяка във фолио, поставете във фризера.

Сварете пилешкото и запазете водата. Нарежете на ситно. Сложете масло в тигана, добавете нарязания лук, целината и моркова.

Натрошете чесъна и добавете всички останали съставки за богатия солен пай (с изключение на яйцата). Варете на слаб огън за около 10 минути, докато пълнежът се сгъсти.

Разточете тестото с точилка и поставете в кръгла форма, застлана с хартия за печене.

Изсипете плънката и покрийте с другата половина от тестото. Изрежете излишъка.

Намажете с яйце. Поръсете със сусам по желание. Печете пилешкия пай с богат пълнеж 30-40 минути на 200 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: