Начин на приготвяне
Добавете захарта, солта и нарязаното на кубчета масло към брашното и разбъркайте всичко добре с ръце. Приберете в хладилник за 15 минути.
Добавете млякото и водата и разбъркайте добре тестото за пая с ръце. Разделете го на 2 части, увийте всяка във фолио, поставете във фризера.
Сварете пилешкото и запазете водата. Нарежете на ситно. Сложете масло в тигана, добавете нарязания лук, целината и моркова.
Натрошете чесъна и добавете всички останали съставки за богатия солен пай (с изключение на яйцата). Варете на слаб огън за около 10 минути, докато пълнежът се сгъсти.
Разточете тестото с точилка и поставете в кръгла форма, застлана с хартия за печене.
Изсипете плънката и покрийте с другата половина от тестото. Изрежете излишъка.
Намажете с яйце. Поръсете със сусам по желание. Печете пилешкия пай с богат пълнеж 30-40 минути на 200 градуса.