Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пуешко месо»Кюфтета»Пържени пуешки кюфтета Сувлаки

Пържени пуешки кюфтета Сувлаки

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6854k2k2k9
Пържени пуешки кюфтета Сувлаки
Снимка: Мария Божилова
2 / 5
29/08/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
100 мин.
Порции
8
"Насладете се на вкуса на Гърция с Пържени пуешки кюфтета Сувлаки!"

Необходими Продукти

  • пуешки бутчета - 4 бр.
  • яйца - 2 бр.
  • лук - 2 бр.
  • хляб - 2 филии, от лимец
  • брашно от лимец - за овалване
  • магданоз - 1/2 връзка
  • универсална подправка - 1 с.л. за сулваки
  • червен пипер - 1/2 ч.л. смес с бял и зелен пипер
  • сол - 1 ч.л.
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пуешките бутчета се измиват много добре и се обезкостяват. Месото се смила на кайма.

Лимецовите филии хляб се слагат в купа и се заливат с вода за 5 мин.

Лукът се почиства и измива много добре. Настъргва се на ренде.

Магданозът се почиства и измива много добре. Нарязва се на ситно.

Пуешката кайма се слага в купа, в която ще се меси.

Прибавят се изцеденият накиснат хляб, настърганият лук и яйцата. Разбърква се много добре.

Прибавят се солта, сместа от пипер, подправката за сувлаки и магданозът. Каймата се омесва, докато стане на конци.

Слага се в купа и се завива с фолио за свежо съхранение. Оставя се в хладилник за 60 мин.

След като се извади от хладилника, се оформя на малки кюфтета.

Всяко кюфте се овалва в лимецово брашно и се слага върху дървена дъска за 10 мин.

Кюфтетата от пушеко се пържат в силно сгорещено олио, като се обръщат два пъти от всяко страна.

Поднасят се, докато са още топли.

Насладете се на вкуса на Гърция с Пържени пуешки кюфтета Сувлаки!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Потребител#314134
Потребител#314134
Вкусно
29.01.2023 07:51
1
1
Покажи всички подкоментари