Къри нахут със зеленчуци

ИриИриНовак
29/11/2013
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо6 195
  • Преглеждания за месеца68
  • Преглеждания за седмицата3
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете предварително нахута и го отцедете.

Загрейте в широк тиган мазнина и запържете нарязаните на дребно лук, чушка и моркови.

След като омекнат, добавете нахута и гответе за 2-3 минути.

Посолете на вкус, поръсете с черен пипер, къри и кимион. Объркайте и добавете лъжицата горчица. След около 1-2 минути снемете от котлона и добавете ситно нарязания чесън.

Поднесете ястието топло, гарнирано с сос хумус. Той се приготвя, като разредите вече готовия хумус с вода, докато достигне гъстота на сос.

Добър Апетит!

Рейтинг

5 2
4 4
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Reneta Petrova
Reneta Petrova
29.05.2019 21:20
Чудесна рецепта, изглежда супер красиво и също така е и вкусно. За пръв път готвя нахут и съм много доволна.
0
0