Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Сполучлив маймунски хляб

Сполучлив маймунски хляб

Сполучлив маймунски хляб
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Лошото е, че много можем да си хапваме от този хляб"

Необходими Продукти

  • брашно - бяло
  • вода - 200 мл хладка
  • сол - 2 ч.л. равни
  • кисело мляко - 2 с.л.
  • мая - 20 г
  • царевично брашно - 200 г пълнозърнесто
  • олио - 3 с.л.
  • яйца - 1 бр.
  • захар - 2 ч.л. равни
  • за топене
  • шарена сол - 2 щипки
  • краве масло - 80 г
  • семена - микс
  • сирене - 150 г
  • магданоз - 1/2 връзка нарязан
  • чесън - 1 скилидка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Натрошете маята в хладка вода със захарта, добавете 5 с.л. брашно и оставете да се активира. Изсипете царевично брашно и още 2 ч.ч. от бялото.

Направете кладенче и сипете маята, солта, киселото мляко и олиото. Разбъркайте и замесете меко хлебно тесто. Намазнете и оставете на втаса.

Смесете магданоза, разтопеното масло, скилидката чесън, пресована и шарената сол. Накъсайте топчета. Сложете малко сирене и оформете. Потопете в маслото и сложете във форма за кекс.

Поръсете маймунския хляб с микса от семена и оставете за още 20 минути.

Печете домашния пухкав хляб на 180 градуса до готовност. След като е готов, с помощта на нож отделете от формата и изсипете в поднос.

Сполучливият маймунски хляб е готов!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: