Начин на приготвяне
Агнешките дреболии се измиват много хубаво. Заливат се с вода и след като поврат 10-15 минути, се изваждат от водата.
Заливат се отново с чиста вода и се варят до готовност. Изваждат се от бульона и се нарязват на дребно.
В тенджера се налива олиото и в него се задушават ситно нарязаният лук и морков. След като омекнат, се прибавя и обеленият и нарязан на дребно домат.
Запръжката се залива с бульона, в който са врели дреболиите.
След като заври течността, се прибавят нарязаните агнешки дреболии и измития ориз.
Овкусява се със сол.
След като оризът е готов, към чорбата се добавят всичките подправки.
Отмества се от котлона и се застройва с жълтъците.
Жълтъците се разбъркват и разреждат с около 1 ч.ч. вода.
Към тях се прибавя на тънка струя от агнешката чорба. След това застройката се връща към останалата чорба.
Поръсва се с пресен магданоз агнешката супа.
Приятен апетит с тази агнешка чорба с дреболии и ориз!
Виж също как се почистват агнешки дреболии и какви подправки се слагат на агнешка супа.