Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Буркани»Пукани чушлета с чесън и моркови в буркани

Пукани чушлета с чесън и моркови в буркани

Пукани чушлета с чесън и моркови в буркани
Снимка: Росица Петрова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
5
"Всяка вечер с вечерята си вадим по едно бурканче от тези пукани чушлета"

Необходими Продукти

  • чушки - 2 килограма (рибки)
  • моркови - 3 броя
  • копър - 1 връзка
  • чесън - 2 глави
  • за буркан 680 мл
  • черен пипер - 8 зърна
  • сол - 1.5 с.л.
  • аспирин - 1 брой
  • захар - 1.5 с.л.
  • оцет - до ръба на буркана
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и подсушете чушките, махнете дръжките им.

Загрейте тиган без мазнина и изпукайте чушките от всяка страна.

Нарежете морковите и чесъна.

На дъното на буркани сложете по 1 аспирин, 1.5 с.л. сол, 1.5 с.л. захар, както и стръкове копър, няколко резени моркови и чесън. Сипете оцет, който стига до ръба на буркана.

Наредете чушките, като притискате леко. Когато стигнете до средата на буркана сложете отново копър, моркови и чесън.

Когато напълните буркана с чушки, налейте студена вода и затворете с капачка.

През следващите дни обръщайте бурканите няколко пъти на ден.

Пуканите чушлета с чесън и моркови в буркани са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: