Gotvach.bg»Рецепти»Гарнитури»Разядки»Разядка с патладжан и праз

Разядка с патладжан и праз

Boki LazicBoki Lazic
Готвач
12130462
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Разядка с патладжан и праз
Снимка: Boki Lazic
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
30 мин.
Порции
1
"Страхотна разядка, която да поднесете с крекери или препечени филийки"

Необходими Продукти

  • патладжани - 1. 5 кг
  • праз - 1/2 бр.
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • зехтин - 100 + 30 мл
  • чесън - 4 скилидки
  • магданоз
  • кимион - щипка, смлян
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете патладжана и го нарежете. Посолете и оставете настрана. Поставете върху намазнена хартия в тава за печене и печете за 10 минути.

В блендер сложете топлите печени патладжани, сол, черен пипер, 100 мл зехтин, обелен и нарязан чесън, кимион и почистен и нарязан праз, блендирайте.

Сервирайте разядката в купа и залейте с останалите 30 мл зехтин.

Поръсете с магданоз и кимион.

Разядката с патладжан и праз е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: