Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Печена пъстърва с ориз и вино

Печена пъстърва с ориз и вино

Gordana DanilovGordana Danilov
Готвач
14337598
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Печена пъстърва с ориз и вино
Снимка: Gordana Danilov
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
3
"Не е посочено в рецептата, но се подразбира - тази пъстърва е придружена от бяло вино"

Необходими Продукти

  • пъстърва - 3 бр.
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • ориз - 2/3 ч.ч. едрозърнест кочански
  • бяло вино - 1 1/2 ч.ч.
  • вода - 2/3 ч.ч.
  • бульон - 1 бр. кубче месен
  • масло - според нуждите
  • магданоз - ситно нарязан
  • морска сол - според нуждите
  • черен пипер - прясно смлян
  • зехтин - според нуждите
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тази вкусна печена пъстърва лукът и магданозът се нарязват на ситно, а чесънът се изстисква.

Измийте почистената пъстърва, подсушете я, добавете сол, черен пипер и я поставете в намазнена тава за печене.

Добавете малко сол към нарязания магданоз и я смесете с разтопеното масло.

Загрейте фурната до 200°C.

Запържете лука в умерено загрят зехтин, докато стане стъклен, добавете чесъна, след това измития ориз и продължете да пържите, като разбърквате често още няколко минути.

Налейте 2/3 чаша вино и вода, добавете кубче кайма, черен пипер, разбъркайте и гответе на умерен огън за 10 минути.

Нарежете рибата и поставете малко от сместа от масло и магданоз във всеки прорез с лъжица.

Подредете ориза до рибата, залейте с останалото вино, поръсете с лимонов сок и печете рибата с ориз около 30 минути в предварително загрята фурна до златисто.

Преди сервиране поръсете печената пъстърва с ориз и вино със ситно нарязан магданоз :)

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: