Начин на приготвяне
Лукът се нарязва на дребно, чесънът се наситнява, доматите се нарязват на кубчета, а спанакът на едро.
В сгорещено олио се запържва лукът. Като започне да става прозрачен, се добавят подправките и чесънът и се разбърква добре.
Прибавят се след това доматите, спанакът и отцеденият нахут и се оставя около 5 минути, докато омекне спанакът и намалее течността.
Накрая се налива лимоновият сок, оставя се още 1-2 минути и се сваля от котлона. Оставя се да се охлади изцяло.
Когато сместа е готова, се изваждат корите за баница. Поставят се разтворени по дължина.
Първият се намазва леко с олио от лявата половина и се прегъва на две. Горната половина също се намазва леко. В единия долен ъгъл се слага част от плънката, така че да може да се оформи триъгълна баничка при навиването. Хваща се двойният лист с частта с плънката и се прегъва напред , докато се завие триъгълна баничка.
Повтаря се същото с останалите продукти.
Готовите банички със спанак се намазват леко с олио и се поставят в тавичка, застлана с хартия за печене.
Пекат се лесни индийски самоса с нахут в предварително загрята на 180 °C фурна на около 25-30 минути или до приятен загар.