Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Яхнии»Вкусна пилешка яхния по мамина рецепта

Вкусна пилешка яхния по мамина рецепта

Вкусна пилешка яхния по мамина рецепта3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
8
"От мама знаем как да направим най-вкусната пилешка яхнийка"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 2 бр. /700 г/
  • картофи - 3 бр.
  • моркови - 2 бр.
  • чушки - 2 бр. зелени
  • лук - 2 глави стар
  • магданоз - 1 връзка
  • дафиноф лист - 2 бр.
  • чубица - 2 ч.л.
  • червен пипер - 2 ч.л.
  • сол - на вкус
  • пилешки бульон - 2 кубчета
  • зеленчуков бульон - 1 кубче
  • брашно - 3 с.л.
  • черен пипер - на вкус
  • лютеница - 4 с.л. едросмляна
  • чесън - 3 скилидки
  • олио - 50 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбока тенджера сипете вода до половината, сложете кубчетата пилешки бульон, дръжките на връзката магданоз, дафиновия лист, сол и черен пипер и оставете под капак да заври.

През това време измийте бутчетата, махнете трътките, нарежете на порции и когато бульона заври ги сложете в него да се сварят.

През това време обелете морковите и ги нарежете на не много големи кубчета. Чушките почистете от семките и също нарежете на едро.

Лука почистете от люспите и нарежете на полумесеци. Чесъна смачкайте с нож, махнете люспите и нарежете на филийки.

Сгорещете половината олио в тиган и сложете чесъна да се запържи.

След това добавете лука и морковите. Накрая добавете чушките. Оставете да се задуши. След като пилешките бутчета са се сварили ги махнете от бульона, а него го прецедете.

Върнете го на котлона и оставете отново да заври. През това време обелете картофите и ги нарежете на средно големи кубчета.

Добавете ги в бульона, добавете кубчето зеленчуков бульон, овкусете с чубрица, сол, ако е необходимо, черен и червен пипер. След като зеленчуците са се задушили ги добавете към ястието.

Добавете размитото в малко вода брашно, заедно с лютеницата и останалото олио. Разбъркайте и оставете да се готви на бавен огън, докато се сварят зеленчуците.

След като бутчетата са изстинали, ги обезкостете и малко преди ястието да е готово, добавете месото. Нарежете магданоза на ситно и също го добавете към яхнията.

Вкусната пилешка яхния по мамина рецепта е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Христо Славейков
Христо Славейков
Много вкусна пилешка яхния стана!
17.03.2024 21:24
1
1
Покажи всички подкоментари