Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Пъстърва с бекон и плънка от сушени сливи и кайсии

Пъстърва с бекон и плънка от сушени сливи и кайсии

Gordana DanilovGordana Danilov
Готвач
14337598
Annie Stoitzev
Преведена от
Annie Stoitzev
Пъстърва с бекон и плънка от сушени сливи и кайсии
Снимка: Gordana Danilov
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
3
"Салатата е по ваш избор"

Необходими Продукти

  • пъстърва - 3 бр.
  • пушен бекон - 6 резена
  • сушени сливи - 10 бр.
  • сушени кайсии - 10 бр.
  • морска сол
  • черен пипер - прясно смлян
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната на 220°C.

Нарежете на ситно сушените плодове.

Почистете пастървата, измийте я със студена вода, отцедете, подсушете, посолете със сол и черен пипер вътре и я напълнете с приготвените сушени сливи и кайсии.

Покрийте я с ленти бекон, поръсете с черен пипер, сложете в тава, покрита с хартия за печене.

Печете рибата в загрятата фурна около 30 минути или докато беконът хване хрупкава коричка.

Пъстървата с бекон и плънка от сушени сливи и кайсии е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: