Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Тутманик»Бърз тутманик в хлебопекарна

Бърз тутманик в хлебопекарна

Цветина ГавазоваЦветина Гавазова
Помощник Готвач
110425223
Бърз тутманик в хлебопекарна3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Готвене
90 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"Радваме се, че този тутманик става бързо, защото нямаме търпение да си го хапнем"

Необходими Продукти

  • брашно - 350 г
  • яйца - 3 броя
  • кисело мляко - 450 г
  • олио - 2 с.л.
  • извара - 300 - 400 г
  • сода - 1 ч.л.
  • чубрица - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изсипах всички продукти в хлебопекарната и включих на функция Тесто. Не изчаках завършване на програмата, а я спрях, когато прецених, че тестото е добре омесено.

След това включих на програма Bake. Изчаках до завършване на програмата.

Забележка: Този тип рецепта съм приготвяла както на фурна, така и в airfryer. Във всички варианти тутманикът става изключително вкусен, като трябва да се има предвид, че във фурна или фрайър времето за готвене е по-малко от 1 час, както е в хлебопекарната, а градусите да са 160-180.

При по-високи градуси има вероятност отвътре да не бъде добре изпечен.

Бързият тутманик в хлебопекарна е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: