Начин на приготвяне
Измийте, подсушете и нарежете патладжаните на филийки по дължина. Използвайте мандолина, за да са с равномерна дебелина, а и за да ви е по - лесно да ги направите тънки.
Посолете ги и оставете да се отцеди горчивия сок за 30 минути, после отново измийте и попийте влагата с кухненска хартия.
Намазнете филиите патладжан от двете страни с олио или зехтин и изпечете в загрята на 200 градуса фурна.
Заемете се с плънката като накълцате и сложите лука да се запържва в зехтин и малко сол. Щом омекне, добавете настърган на фино ренде морков и гответе, докато двата зеленчука са идеално запържени.
Добавете каймата, черен пипер и брашното, и бъркайте няколко минутки, докато каймата промени цвета си.
Налейте на три пъти водата при непрестанно бъркане и гответе до редуциране на течността и образуване на лек кремообразен сос около трохите кайма.
Плънката трябва да се бърка през цялото време на умерен огън и да се готви до сгъстяване, за да не изпада от зеленчуковите рулца впоследствие.
Накрая дръпнете от огъня, овкусете с още сол и пипер и добавете накълцания пресен магданоз за свежест и вкус.
Завивайте рулца от патладжаните с по лъжица от вкусната, кремообразна и ароматна плънка с кайма.
Подредете в плато за сервиране и поднесете като предястие или мезе за червено вино.
Добър апетит с тези чудни Рулца от патладжани с кайма!