Вкусни кюфтенца от броколи

Вкусни кюфтенца от броколи
Снимка: Теодора Мещерова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
18
"Да ви е сладко с тези вкусни кюфтенца от броколи!"

Необходими Продукти

  • броколи - 1 малка глава (около 500 г)
  • кашкавал - 100 г
  • сирене - 150 г
  • пармезан - 20 г (настърган)
  • магданоз - 1 връзка
  • чесън - 1 скилидка
  • яйца - 3 бр.
  • галета - 2 с.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Броколите се разделят на розички и се сваряват във вряща и подсолена вода.

След което се изцеждат в гевгир и се оставя да се отцеди.

През това време се нарязва магданозът на ситно и се слага в купа.

Кашкавалът и сиренето се настъргват и се добавят към магданоза.

След това се слагат яйцата, галетата, подправките, чесънът и пармезанът.

След като броколите са изстинали, ги намачкайте и ги добавете в купата.

Всичко се омесва хубаво и се оформят зеленчукови кюфтета.

Подреждат се в тава, застлана с хартия за печене, и се пекат в загрята на 180 °C фурна до готовност.

Да ви е сладко с тези вкусни кюфтенца от броколи!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: