Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Телешко със сухи сливи

Телешко със сухи сливи

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Телешко със сухи сливи1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
160 мин.
Общо
180 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • телешко месо - 1 кг (от предната част)
  • масло - 2 с.л.
  • лук - 2 глави
  • сливи - 500 г (сухи)
  • вино - 1 к.ч. (червено)
  • захар - 2 бучки
  • дафинов лист - 2 бр.
  • червен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязвате месото на парчета и го слагате на огъня, колкото да се изпари водата. Попарваме сливите във вряща вода и ги отцеждаме.

Щом стане златист, поръсваме с червения пипер, прибавяте месото, посолявате на вкус, наливате малко топла вода и готвите на умерен огън.

Когато месото поомекне, добавяте сливите и виното, наливате още малко топла вода и подправяте със захарта и дафиновите листа. Оставяте ястието на огъня, докато уври добре.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: