Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Ориз на фурна»Ориз със свински дроб и маслини на фурна

Ориз със свински дроб и маслини на фурна

Ориз със свински дроб и маслини на фурна
Снимка: ВИОЛЕТА МАТЕВА
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Свинско с ориз, което се приготвят лесно и е много вкусно"

Необходими Продукти

  • лук - 1 глава
  • ориз - 1 ч.ч.
  • черен пипер
  • сол
  • свински дроб - 500 г
  • олио - 50 мл
  • прясно мляко - 200 мл за накисване
  • маслини - 10 бр.
  • зелен лук - 4 бр.
  • магданоз
  • чубрица
  • зеленчуков микс - 1 ч.ч. /грах+моркови, замразени/
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и поставете свинския дроб в купа и залейте с прясно мляко. Оставете за половин час и измийте с вода. Подсушете и нарежете на по-дребни късчета.

Запържете двата вида лук, накълцани, заедно с дроба до промяна на цвета. Измийте ориза и го запържете при тях.

Сипете гореща вода 3:1 в полза на водата към свинското с ориз. Овкусете и добавете зеленчуковия микс.

Сложете и маслините, прехвърлете в тава за печене и печете ориза на фурна за половин час с фолио. След това махнете фолиото и допечете още пет минути.

Може да се наложи да долеете още малко вода. Оризът със свински дроб и маслини на фурна е много вкусен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: