Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Торта с точени кори и домашен крем

Торта с точени кори и домашен крем

Торта с точени кори и домашен крем
Снимка: Кулинарна мрежа
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
8
"Много вкусна домашна торта, галеща сетивата, за всеки повод"

Необходими Продукти

  • за блатовете
  • яйца - 2 бр.
  • мас - 3 с.л. разтопена /или олио/
  • захар - 6 с.л.
  • кисело мляко - 1/2 к.ч.
  • сода за хляб - 1 ч.л.
  • брашно - колкото поеме до меко тесто
  • за крема
  • прясно мляко - 1 л
  • захар - 12 с.л.
  • брашно - 5 с.л.
  • ванилия - 2 бр. /4 г/
  • ром - 3 капки /или есенция/
  • яйца - 2 бр. по желание
  • краве масло - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От продуктите за блатовете се замесва меко тесто и се дели на 5 топки.

Всяка топка се разточва и се изпича в средно голяма тава до порозовяване, като само първия път се намазва тавата.

Млякото се слага да заври, като предварително от него се отделят 150 мл, като с тях се разбиват яйцата, брашното и ванилиите.

Тази смес се изсипва във врящото и подсладено мляко и се бърка непрекъснато, докато се сгъсти. Добавяме и маслото.

С този сладкарски крем се намазват корите и се редят една върху друга.

Притискат се периодично на няколко пъти, за да не се образуват кухини.

Цялата селска торта се намазва с крема и се поръсва с кокосови стърготини, орехи или шоколадови пръчици, т.е. по ваш вкус и желание.

Да ви е сладко с тази торта с точени кори и домашен крем от стария тефтер!

Източник: Няголова Милка - Българските ястия и рецепти

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: