Начин на приготвяне
От продуктите за блатовете се замесва меко тесто и се дели на 5 топки.
Всяка топка се разточва и се изпича в средно голяма тава до порозовяване, като само първия път се намазва тавата.
Млякото се слага да заври, като предварително от него се отделят 150 мл, като с тях се разбиват яйцата, брашното и ванилиите.
Тази смес се изсипва във врящото и подсладено мляко и се бърка непрекъснато, докато се сгъсти. Добавяме и маслото.
С този сладкарски крем се намазват корите и се редят една върху друга.
Притискат се периодично на няколко пъти, за да не се образуват кухини.
Цялата селска торта се намазва с крема и се поръсва с кокосови стърготини, орехи или шоколадови пръчици, т.е. по ваш вкус и желание.
Да ви е сладко с тази торта с точени кори и домашен крем от стария тефтер!
Източник: Няголова Милка - Българските ястия и рецепти