Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Солена торта»Солена торта с картофи и пилешко

Солена торта с картофи и пилешко

Солена торта с картофи и пилешко
Снимка: Кулинарна мрежа
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
8
"Солена картофена торта, която ще задоволи напълно вкусовите ви рецептори"

Необходими Продукти

  • картофи - 2 кг
  • пилешко - 1 кг
  • пармезан - шепа
  • яйца - 1 бр.
  • пилешко месо - 1 кг
  • сол
  • черен пипер
  • краве масло - за мазане и пържене
  • лук - 1 глава
  • гъби - 300 г
  • магданоз - нарязан
  • галета - за поръсване
  • кашкавал - настърган
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Белим, измиваме и варим 2 кг картофи. Намачкваме хубаво. Добавяме шепа пармезан и 1 яйце. Разбъркваме добре.

Сваряваме 1 кг пилешко месо (аз ползвах от бутче) и го нарязваме на малки парченца. Овкусяваме със сол и черен пипер.

слага се след първата половина картофи, после гъби, кашкавал и пилешко, после пак кашкавал

В тиган загряваме масло и запържваме 1 глава ситно нарязан лук. Добавяме 300 г гъби. Овкусяваме със сол и черен пипер. Добавяме ситно нарязан магданоз и готвим до готовност на гъбите.

Тава с кръгла форма с падащ ринг (20 см) намазваме хубаво с масло навсякъде и поръсваме с галета, така че галетата да полепне по маслото. Поставяме половината от сварените картофи.

Слагаме гъбите и поръсваме с настърган кашкавал. Слагаме нарязаното пилешко месо и поръсваме отново с кашкавал. Накрая слагаме останалите картофи, заглаждаме хубаво отгоре, слагаме парченца краве масло и поръсваме с галета.

Печем уникалната картофена торта в предварително загрята фурна на 180 °C за 40-45 минути.

Декорираме солената тортас гъби в масло, чери домати и стръкчета пресни подправки. Да ви е вкусно с тази солена торта с картофи и пилешко.

Източник: Maia Ivanova - Кулинарна Мрежа по рецепта на Vania Georgieva.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: