Начин на приготвяне
Белим, измиваме и варим 2 кг картофи. Намачкваме хубаво. Добавяме шепа пармезан и 1 яйце. Разбъркваме добре.
Сваряваме 1 кг пилешко месо (аз ползвах от бутче) и го нарязваме на малки парченца. Овкусяваме със сол и черен пипер.
слага се след първата половина картофи, после гъби, кашкавал и пилешко, после пак кашкавал
В тиган загряваме масло и запържваме 1 глава ситно нарязан лук. Добавяме 300 г гъби. Овкусяваме със сол и черен пипер. Добавяме ситно нарязан магданоз и готвим до готовност на гъбите.
Тава с кръгла форма с падащ ринг (20 см) намазваме хубаво с масло навсякъде и поръсваме с галета, така че галетата да полепне по маслото. Поставяме половината от сварените картофи.
Слагаме гъбите и поръсваме с настърган кашкавал. Слагаме нарязаното пилешко месо и поръсваме отново с кашкавал. Накрая слагаме останалите картофи, заглаждаме хубаво отгоре, слагаме парченца краве масло и поръсваме с галета.
Печем уникалната картофена торта в предварително загрята фурна на 180 °C за 40-45 минути.
Декорираме солената тортас гъби в масло, чери домати и стръкчета пресни подправки. Да ви е вкусно с тази солена торта с картофи и пилешко.
Източник: Maia Ivanova - Кулинарна Мрежа по рецепта на Vania Georgieva.