Начин на приготвяне
Лавраците почистваме, махаме перките, правим малък разрез на гърба и слагаме бучка масло.
Овкусяваме със сол и черен пипер и оставяме за 60 минути в хладилника.
Зеленчуците почистваме и нарязваме, поставяме ги в купа и овкусяваме със соев сос, лимонов сок и розмарин.
Разбъркваме добре и също оставаме в хладилника за 30 минути.
Поставяме си парче хартия за печене, слагаме половината зеленчуци, сипваме струйка зехтин и завиваме добре.
Приготвяме така и другата риба, поставяме ги в тавата, печем на 180 градуса за 20 минути.
След това отвиваме хартията и печем рибата на 220 градуса за 10 минути.
Лавракът на фурна в хартия за печене е много вкусен.