Начин на приготвяне
За рецептата за тиквени понички с пълнеж от Нутела обелете и сложете във фурната с ръчен пасатор.
Сложете брашното и маята в купа. Загрейте ябълковия сок. Добавете брашното, захарта, след което залейте с топлия ябълков сок.
Разбъркайте всичко добре. Разтопете маслото и добавете и яйцето. Залива се с млякото и се замесва тесто.
След това добавете канелата и ваниловата захар, след което омесете отново.
Добавете пасираната тиква, след което отново омесете добре.
Оставете тестото да втаса за един час.
Разточете тестото, оставете за 15 минути. Вземете чаша и направете плоски понички от тестото.
Оставете да втасат за половин час, след което обърнете от другата страна и оставете да втаса за 15 минути.
Сложете олиото да загрее, задръжте го горещо, след което добавете поничките и запържете от двете страни.
Извадете поничките върху салфетка, а когато изстинат, ги нарежете и ги напълнете с Нутела.
Уникално вкусни понички с шоколад.