Телешки дроб в сос

LenkaLenka
Мастър Шеф
5451432k
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Телешки дроб в сос3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2
"За обяд предлагаме рецепта с телешки дроб"

Необходими Продукти

  • черен дроб - 500 г
  • червен лук - 1 глава
  • чесън - 4 бр
  • бяло вино - 100 мл
  • доматено пюре - 200 мл
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • магданоз - на вкус
  • чушки - 1 зелена + 1 червена
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука и чесъна, зелената и червената чушки и ги запържете в олио.

Добавете телешкия дроб и продължете да готвите, без да добавяте вода, така че дробът да се задуши в соса си на слаб огън.

Когато дробът е наполовина сварен, добавете виното и домата (или доматения сос). Използвах сос. Оставете да къкри, докато течността се изпари.

Добавете сол и черен пипер по желание. След това добавете магданоза (пресен или сушен).

Оставете да къкри още малко и сервирайте.

Телешкият дроб в сос е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: