Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Ребърца»Телешки ребра в бирена марината

Телешки ребра в бирена марината

LenkaLenka
Мастър Шеф
5451432k
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Телешки ребра в бирена марината
Снимка: Lenka
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Готвене
180 мин.
Общо
180 мин.
Порции
6
"Това, че в рецептата пише, че марината е с бира, не означава, че не можете да пиете вино с това прекрасно ястие"

Необходими Продукти

  • телешки ребра - 1, 5 кг
  • олио - 2 с.л.
  • За марината
  • лют кетчуп - 500 мл
  • бира - 250 мл светла
  • лимонов сок - 1 бр.
  • уорчестър сос - 2 с.л.
  • лук - 3 бр
  • чесън - 4 скилидки
  • кафява захар - 3 с.л.
  • кимион - 2 с.л.
  • джинджифил - 1/2 с.л. смлян
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За това ястие с ребърца марината е най-важната!

Приготвяне на марината:

Добавете кетчупа, бирата, лимоновия сок, сос Уорчестъра, лука, чесъна, кафявата захар, кимиоан и джинджифила в купа и разбъркайте добре, докато всички съставки се смесят добре.

Измийте месото, отстранете големите и видими части от мазнината, подсушете го с кухненска хартия и го намажете обилно с марината. Поставете в неметален съд, обърнете няколко пъти, за да се покрие добре с маринатата, след това покрийте със стреч фолио и оставете за една нощ в маринатата (най-добре 2 дни).

Извадете месото от маринатата, изстържете излишната марината и я запазете. Добавете сол и черен пипер към месото.

Загрейте олиото в тигана и запържете месото, докато покафенее от всички страни.

Поставете месото в тава за печене (уверете се, че може да бъде добре покрита с алуминиево фолио). Намажете месото обилно с марината от всички страни, налейте 100 мл вода в купа, покрийте с фолио и печете около 2 часа и половина на 160 градуса, докато месото омекне и започне да се отделя само от ребрата. Ако е необходимо, добавете още 100 мл вода по средата на печенето на ребрата, ако видите, че сосът е твърде гъст.

Ако не сте сигурни, че ястието ви е добре затворено с алуминиево фолио, спокойно увийте всичко в алуминиево фолио и печете така, защото месото с ребрата трябва да е добре сготвено, тъй като е по-твърдо месо.

Извадете тавата от фурната и я оставете да престои под капак за 15 минути.

Извадете телешкото месо, нарежете го на ленти. Намажете със соса и оставете да се запече за кратко още 10 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: