Начин на приготвяне
За това ястие с ребърца марината е най-важната!
Приготвяне на марината:
Добавете кетчупа, бирата, лимоновия сок, сос Уорчестъра, лука, чесъна, кафявата захар, кимиоан и джинджифила в купа и разбъркайте добре, докато всички съставки се смесят добре.
Измийте месото, отстранете големите и видими части от мазнината, подсушете го с кухненска хартия и го намажете обилно с марината. Поставете в неметален съд, обърнете няколко пъти, за да се покрие добре с маринатата, след това покрийте със стреч фолио и оставете за една нощ в маринатата (най-добре 2 дни).
Извадете месото от маринатата, изстържете излишната марината и я запазете. Добавете сол и черен пипер към месото.
Загрейте олиото в тигана и запържете месото, докато покафенее от всички страни.
Поставете месото в тава за печене (уверете се, че може да бъде добре покрита с алуминиево фолио). Намажете месото обилно с марината от всички страни, налейте 100 мл вода в купа, покрийте с фолио и печете около 2 часа и половина на 160 градуса, докато месото омекне и започне да се отделя само от ребрата. Ако е необходимо, добавете още 100 мл вода по средата на печенето на ребрата, ако видите, че сосът е твърде гъст.
Ако не сте сигурни, че ястието ви е добре затворено с алуминиево фолио, спокойно увийте всичко в алуминиево фолио и печете така, защото месото с ребрата трябва да е добре сготвено, тъй като е по-твърдо месо.
Извадете тавата от фурната и я оставете да престои под капак за 15 минути.
Извадете телешкото месо, нарежете го на ленти. Намажете със соса и оставете да се запече за кратко още 10 минути.